slide 1

“Úgy gondolom, többek óhaját tolmácsolom, amikor mihamarabb újbóli meghívását sürgetem – valamennyien gazdagabbak leszünk, ha minél több oldaláról megismerhetjük ezt a kétséget kizáróan zseniális muzsikust.”

Szabó Balázs, zenetörténész

slide 2

…Tre Hymni című darabja gyönyörűséges násza volt hagyománynak és invenciónak; letisztult igényesség és imponáló ízléssel szerkesztett szólamok jellemezték mindvégig.

Aszódi Márk, revizoronline.com

slide 3

“… az érzékenyen megkomponált zongoratételek maguk azonban egy szuverén alkotóegyéniség változatos megnyilatkozásai, mindenfajta utánérzés mellékíze nélkül.”

Csengery Kristóf, Élet és Irodalom

 

 

slide 4

“… máris kifogástalan felkészültségű, sok műfajban otthonos, izgalmasan egyéni arcélű komponistaként ismeri őt a zenei világ.”

Szabó Balázs, feol.hu

slide 6

“…a művész fejből szólaltatta meg ezeket a hihetetlenül bonyolult kompozíciókat egyetlen melléütés, egyetlen zenei hiba nélkül, bámulatosan színes regisztrációval, minden apró részletre kiterjedő koncentrációval, és valami elegánsan hűvös, ugyanakkor letaglózóan magabiztos előadásmóddal.”

Szabó Balázs, feol.hu

Legfrissebb hírek

Interjú a Zeneakadémia Figaro c. Lapjában

Tovább »

A METAMORPHOSIS megjelent a Norsk Musikforlag gondozásában

Virágh András Gábor abban a nem mindennapi megtiszteltetésben részesült, hogy a skandináv országok egyik legpatinásabb kottakiadója, a NORSK MUSIKFORLAG megjelentette a Metamorphosis for 14 Players c. ensemble együttesre írott kompozícióját. https://musikkforlagene.no/produkt/andras-gabor-viragh-metamorphosis-for-14-players-partitur/   Tovább »

A METAMORPHOSIS újra Varsóban

Virágh András Gábor a Metamorphosis for 14 players c. ensemble kompozícióját a Varsói Ősz – kortárszenei fesztivál felkérésére írta. A zenemű bemutatója 2017. szeptember 15-én volt a fesztivál nyitónapján a krakkói New Music Ensemble előadásában Szymon Bywalec vezényletével. A Metamorphosis egy év után ismét előadádásra kerül, ezúttal az Eufonie fesztivál keretein belül november 28-án. https://www.hirado.hu/kultura-eletmod/zene/cikk/2018/11/07/eufoniak-varsoban-magyar-zeneszek-reszvetelevel https://nck.pl/projekty-kulturalne/projekty/festiwal-eufonie/program https://www.bilety24.pl/koncert/volosi-orkiestra-muzyki-nowej-festiwal-eufonie-44372?id=214343 Tovább »

Nagyinterjú a kortarsonline.hu-n

http://www.kortarsonline.hu/aktual/zene-studio-5.html   Szerző: Hekler Melinda Tovább »

Kisvideó Kassáról

Kassa 2018. 09. 23. trailer Tovább »